dildo

Hva er en dildo?

Dildoer – verdens eldste sex-leketøy

Dildoen er verdens eldste sex-leketøy og kan dateres langt tilbake i historien. Det er funnet eksemplarer i mangfoldige arkeologiske utgravninger i gamle Hellas og Egypt samt i steinalder-graver over hele Europa. De første dildoene var laget av stein, men det har mest sannsynlig vært tidligere utgaver formet av tre. Disse, på grunn av materialet, har mest sannsynlig blitt brutt ned over tid, så det eneste beviset som er igjen er avtrykk og tegninger fra skinnstoff og steinvegger som er funnet i Hellas fra forskjellige utgravninger. De eldste og best preserverte steinveggene er nesten 28.000 år gamle og stammer fra Tyskland, men også i gamle Egypt har det blitt funnet steinvegger som er nevnt i det Gamle Testamentet.

Moderne dildoer

beste dildo
Siden gamle dager har mye skjedd med designet og funksjonaliteten til dildoer. I dag kan du få dildoer i mange forskjellige design og funksjoner.For omtrent 50-60 år siden dukket den første dildoen med innebygd vibrator opp. De kunne kjøpes i lumske sex-butikker i bakgatene,der pornofilmer også ble vist. Men i løpet av de siste 10-15 årene har vi gått fra den klassiske prototypen til dildoer i hvit, hard plastikk og dildoer med myk og
hudvennlig materiale som silikon, gummi og lateks. De moderne dildoene kommer også i mange forskjellige design avhengig av hvilken områder av vaginaen den individuelle dildoen skal stimulere. Funksjonaliteten har også økt, og i dag kan du få dildoer med mange forskjellige vibrasjonsmønstre og muligheten for både kobling til stikkontakt, trådløs og fjernstyring med kontroll eller over app.

G-punkt dildo

Dildo
G-punkt dildoer er sannsynligvis en av dildoene som har beveget seg lengst fra det tradisjonelle, penisformede designet. G-punkt dildoen kan gjenkjennes på den litt knekte eller bøyde formen, denne dildoen er spesielt utviklet for å stimulere kvinnens G-punkt. Disse dildoene er ofte utstyrt med avanserte vibrasjonsmønstre og muligheten for enten fjernkontroll eller ved bruk av knapper nederst på dildoen.

Realistiske eller naturtro dildoer

dildo
Du kan også få mer realistisk utformede dildoer, der alt fra forhud og blodårer ligner en ekte penis. Disse dildoene er tilgjengelige både med og uten testikler. De mest naturtro versjonene har en overflate av såkalt Cyberskin som ser og føles ut som ekte hud. Noen av disse naturtro dildoene kan også komme med en funksjon som skal imitere utløsning.

Dildoer av glass og stål

Du kan også få dildoer som beveger seg den andre veien fra de realistiske dildoene. Her kan du velge mellom materialer som glass eller stål som gir en helt annen følelse enn de realistiske og andre plast-, silikon- eller gelébaserte dildoene. Dildoene i glass og stål er veldig harde og kjølige og er tilgjengelige i versjoner som kan brukes til både anal og vaginal penetrering. Noen av disse dildoene er også designet med små kuler som er spesielt egnet for anal stimulering. Det er også mulig å få spesielle “homofile dildoer” som er spesielt egnet for anal bruk. Disse er også tilgjengelige i mer tradisjonelle materialer og design og har ofte et veldig realistisk design.

Dildo med sugekopp

Det er også mulig å få dildoer utstyrt med en sugekopp i bunnen. Dildoer med sugekopper er ment å monteres på en stol, dør eller annen glatt overflate og kan brukes til både vaginal og anal penetrering.

Store dildoer og oppblåsbare dildoer

stor dildo
En veldig spesiell kategori er gigantiske dildoer, som kommer i utrolig store diametre. De kan være et alternativ til “fisting” og passer godt inn i “bondage” og dominerende situasjoner. En spesiell versjon av gigantiske dildoer er de oppblåsbare versjonene, disse kan pumpes opp like store som de gigantiske dildoene – eller større! Disse dildoene er også hovedsaklig inkludert i BDSM og fetisj-universet, akkurat som det er mulig å få
oppblåsbare butt-plugs til analt bruk. Uansett størrelse på dildoen – men kanskje spesielt for gigantiske og oppblåsbare dildoer – er det lurt å bruke et godt vannbasert glidemiddel. HUSK: Bruk aldri silikonbaserte glidemiddel på dildoer med silikonbasert overflate.

Doble Dildoer

dildo
En annen spesiell versjon av dildoer er den spesielle dobbelt-dildoen som opprinnelig var ment for lesbiske par, men i dag er den tilgjengelig i så bøyelige materialer og fleksible design at de kan brukes til samtidig penetrering av både vagina og anus. Det er også spesielle dobbelt-dildoer designet spesifikt for dobbeltpenetrering, så vel som dildoer som ikke kan bøyes fordi de først og fremst er ment til å brukes av to kvinner samtidig.

Dildo med strap-on og tilleggsutstyr

dildo
Det er også mulig å få spesielle “Strap-On Dildoer” som kan festes til underlivet og brukes i stedet for en penis. Disse dildoene ble også opprinnelig utviklet for lesbiske par, men brukes også i dag av menn med maktproblemer eller av kvinner i forbindelse med “pegging”, der hun gir mannen anal stimulering ved hjelp av en strap-on. Det er også mulig å kjøpe en tilleggsutstyr der forskjellige dildoer og sex-leketøy kan festes på en slags underbukse (harness). Dette inkluderer vanlige dildoer, butt-plugs eller spesielle dildoer designet for dobbel penetrering.
Scroll to Top